Svetinje 21, Ivanjkovci 2259
02/ 719 41 28

Naša zgodba

Božanski razgledi in prleške dobrote.

Gostišče Taverna leži na vrhu hribčka med Svetinjami in Jeruzalemom, ki ponuja lep razgled daleč naokoli. Na čudoviti terasi lahko v lepem vremenu uživate vsaj šest mesecev na leto, pogosto tudi ob sončnih zimskih dnevih. Gostišče Taverna je znano tudi po svoji intimni domačnosti in lokalnih specialitetah. Skupaj z odličnimi vini iz kleti Vina Kupljen pa se vaš obisk spremeni v pravo doživetje, ki ga boste želeli ponoviti vedno znova in znova. Svoj obisk v gostišču Taverna lahko zaključite tudi v kateri izmed  9 sob, ki jih gostišče ponuja in tako svoj obisk med čudovitimi vinogradi še podaljšate.

 

Nad glavnim prostorom je galerija, ki očem nudi povsem novo perspektivo – ne le na glavni prostor, ampak tudi višje: na stropnem tramovju namreč leži veliko zanimivih starin: star šivalni stroj, skrinja, zapravljivček. Za mizami na galeriji lahko uživa 25 gostov.

GostisceTaverna_Lastnik_DinoKruhoberec-768x1024

Dino Kruhoberec

 

Dolgoletne izkušnje z delovanjem restavracij. Le korak vstran že uspešno vodi zgodbo v dvorcu Jeruzalem. Tukaj pa bi rad predstavil ljudem kulinarično doživetje iz domačih dobrot.

Lovsko sobo, ki sprejme 30 gostov, krasijo številne trofeje nekdanjega lastnika Taverne, g. Jožeta Kupljena. Prostor je idealen za zaključene družbe, seminarje ter druga srečanja in sestanke.

 

Nudimo vam tipično prleško kuhinjo: postržača, meso iz tunke, divjačina in polži iz naših vinogradov, krompir Taverna, Hajdinska pogača, Prleška gibanica in druge lokalne in sezonske dobrote. Prirejamo vinske degustacije za vnaprej napovedane skupine, v vinoteki ali stoletni vinski kleti. Celoten meni naših prleških dobrot si lahko ogledate tukaj.

Rezervacije

Pokliči nas na 02/ 719 41 28

Gostišče Taverna - Jeruzalem pogled iz zraka

Kaj so o našem gostišču Taverna povedali drugi, lahko najdete na naslednjih povezavah. – mihafirst.si; si.gaultmillau.com;. Hkrati pa se veselimo vašega obiska in seveda vašega mnenja, ki nam bo pripomoglo, da bo vsaka vaša izkušnja in izkušnja drugih gostov v gostišču Taverna še prijetnejša.

Svoje mnenje, pohvalo lahko oddate na Google ali na Tripadvisor.